Så här lägger du till text i ett foto

Den här guiden visar hur du lägger till text i ett foto. Lägg enkelt till text i bilder och använd textformatering och texteffekter för att skapa dina egna professionella grafiska designprojekt.

Ladda ner PhotoPad fotoredigeringsprogram

Ladda ner nu

  1. Ladda ner och installera PhotoPad fotoredigeringsprogram.
  2. Öppna bilden i PhotoPad genom att trycka på Ctrl + O på tangentbordet eller genom att dra och släpp den direkt i programmet.
  3. Välj Fliken Verktygklickar du sedan på SMS för att lägga till ett nytt textlager på lagerpanelen och öppna en textruta på bilden.

  4. Om du vill flytta text på bilden håller du musen över textrutan tills pilen med fyra sidor visas. Sedan helt enkelt klicka och dra texten var du vill. För att rotera textenklickar du på den böjda pilen högst upp i textrutan eller markerar texten och skriver värdet i Rotation (grader) lådan.

  5. Om du vill ändra teckensnittet markerar du texten och väljer sedan ett nytt teckensnittsalternativ på den nedrullningsbara menyn. Du kan ändra färg på teckensnittet och gör din text fetstilt, kursivt eller understruket.

  6. Kontrollera Bakgrundsfärg för att lägga till en färgad bakgrund i textrutan som texten kommer att apa ovanpå. Klicka på färgfältet för att öppna Fönstret Redigera färger och ändra färgen på bakgrunden bakom texten.

  7. Kontrollera Skugga för att tillämpa en skuggeffekt på kopian. Justera skuggans styrka och avstånd med hjälp av kontrollerna under.

  8. Använd den Inre glöd och yttre glöd effekter för att verkligen få texten att hoppa från sidan. Du kan ändra färg och intensitet på glöden med hjälp av kontrollerna nedan. Kontrollera Avfasning och prägla för att använda den här effekten som rundar kanterna på texten och ger den ett 3D-utseende.

  9. Det allra sista alternativet på fliken textlager gör att du kan justera textens opacitet. Dra pilen åt vänster eller höger på kontrollen för att ändra genomskinligheten i texten mot bilden.

  10. När du är klar med att redigera och justera texten kan du klicka utanför textrutan på bilden för att visa ditt färdiga resultat.
Gillar du vad du ser?

Ladda ner PhotoPad här:

Ladda ner nu

Ladda bara ner och installera PhotoPad för att börja lägga till text i foton

Ladda ner PhotoPad fotoredigeringsprogram