Så här lägger du till text i videor

En guide för att visa hur du lägger till text i videor med VideoPad

Det är enkelt att lägga till text i videor med VideoPad. Lägg till text i dina videor, dela dem online, få fler Gillar eller gör bara någon glad med personliga meddelanden.

Ladda ner, installera och starta VideoPad Video Editor på datorn.

Ladda ner VideoPad Video Editor

Ladda ner nu

 1. Klicka Öppna i verktygsfältet Startfliken för att lägga till en video. Du kan också klicka på CTRL +O eller dra och släppa en fil eller mapp till lagerplatsen Arkiv. Klicka på Öppna om du vill lägga till en video.

 2. Dra och släpp videon från videofilsfacket till sekvensens tidslinje. Du är nu redo att börja arbeta med text. Dra och släpp video för att sekvensera tidslinjen.

 3. Klicka på Lägg till text i verktygsfältet Startflik. Välj Enkelt textöverlägg eller markera ett av de animerade textalternativen. Klicka på lägg till textknapp.

 4. Fönstret Textredigeraren öppnas automatiskt när du lägger till textklippet.

  Skriv bildtexten i textrutan. Du kan ändra textattributen, till exempel teckensnitt, färg, storlek och justering. Du kan också lägga till en textkontur eller ändra redigerarbakgrunden.

  Högerklicka på textklippet på mediefacket för att byta namn på det. Skriv bildtexten i textrutan.

 5. Editor Background har 3 alternativ - Editor Background, Text Background och Full Background.

  Välj Redigerare bakgrund från det övre mittenavsnittet i textredigeraren för att ändra färgen på bakgrunden i textredigeraren. Detta är användbart om du använder en textfärg som är svår att se.

  Notera: Den Textbakgrund lägger till en bakgrundsfärg bakom texten. den Fullständig bakgrund ändrar färgen på hela textbilden. Välj Redigerarbakgrund.

 6. Om du behöver redigera texten klickar du på textrutan under förhandsgranskningen av klippet. Detta öppnar textredigeraren igen. Klicka på textrutan för att redigera texten.

 7. Klicka och dra texttexten i Förhandsgranskningen av Clip för att flytta texten dit du vill att den ska visas i videon. Spara projekt.

 8. Klicka på pilen Ned bredvid knappen Lägg till och välj Överlägg på sekvensen vid markören. Detta lägger till din texttext i videoklippet på tidslinjen. Det läggs till där den röda markören finns. Dra och släpp för att flytta texttexten på sekvensens tidslinje. Välj Överlägg i sekvens vid markör.

 9. Håll musen över texttextens kant tills den blir en dubbelsidig pil. Klicka och dra om du vill ändra varaktigheten. Klicka och dra om du vill ändra varaktigheten.

 10. När du är klar klickar du på Spara projekt på fliken Start för att spara videopad-projektet. Om du vill exportera videon väljer du Videofil från Exportera video knappen rullgardinsmenyn. Spara filen i önskat format genom att följa anvisningarna i guiden.

  Om du exporterar den nya filen till samma mapp som originalfilen i samma format skriver den över originalfilen. Använd ett annat filnamn om du vill ha både originalfilen och den redigerade filen. Spara projekt.

Gillar du vad du ser?

Ladda ner VideoPad här:

Ladda ner nu

Ladda bara ner och installera VideoPad Video Editor för att börja.

Ladda ner VideoPad