Komprimera en videofil

En guide hur du komprimerar en videofil med Prism

Videofiler är stora och de kan ta upp stort utrymme på din dator eller enhet. Prism kan enkelt skapa mindre filer för e-post, uppladdning eller lagring.

Ladda ner, installera och starta Prism Video Converter Software på datorn.

Ladda ner Prism Video Converter Software

Ladda ner nu

 1. Klicka Lägg till fil i verktygsfältet Startflik för att lägga till en video. Du kan också klicka på ALT+A på tangentbordet eller dra och släppa en fil eller mapp till filbehållaren. Klicka på Knappen Lägg till fil om du vill lägga till en video.

 2. Klicka Filalternativ och klicka på nedpilen bredvid Video Compressor under MP4-kodningsinställningar. Välj mellan H264 och H265 beroende på ditt filstorlekskrav. Klicka Okej för att spara ditt val.

  H264 komprimerar videofilen till upp till 50% av MPEG-2. Genom denna komprimering kommer du att kunna behålla samma videokvalitet trots att du bara använder hälften av lagringsutrymmet. Bithastighetsbesparingar på 50% eller mer jämfört med MPEG-2

  H265 efterföljaren till den allmänt använda H.264. H.265 erbjuder från 25% till 50% bättre datakomprimering med samma nivå av videokvalitet.

  Det utdataformat som används i den här självstudien är detsamma som formatet på originalfilen. Klicka på Videokompressor under MP4-kodningsinställningar

 3. Ett annat sätt att minska storleken på videofilen är att minska videokvaliteten/bithastigheten. Klicka Filalternativ och klicka på nedpilen bredvid Videokvalitet/bithastighet under MP4-kodningsinställningar.

  Ändra videon Bithastighet till ett lägre kbps-värde. Bithastigheten påverkar filstorleken på din videoutgång samt dess kvalitet. Ju lägre bithastighet, desto mindre filstorlek men utdatakvaliteten sänks också. Du kan också välja önskad videokvalitet och filisera. Klicka Okej för att spara ändringarna. Minska videokvaliteten eller bithastigheten

 4. Ändra storlek på videodimensioner kan också minska videofilens storlek. Klicka Alternativ för videoutmatning under Filalternativ och kontrollera Ändra storlek på video kryssruta. Ange en mindre bredd och höjd för att uppnå en mindre filstorlek. Markera kryssrutan Begränsa proportioner för att undvika förvrängning. Klicka Okej för att spara ditt val. Ändra storlek på videodimensioner under Filalternativ.

 5. Minska bildhastigheten för att minska videofilens storlek. Kontrollera Begränsa bildrutehastighet under Videoutmatningsalternativ. Använd upp- och nedpilen för att justera bildrutorna per sekund. Ju lägre bildrutehastighet, desto mindre filstorlek. Om du sänker bildhastigheten för din video till 15 eller 10 fps kan filstorleken minskas med så mycket som 200% or 300%. Du kanske vill experimentera för att hitta den lägsta acceptabla bildhastigheten för din videofil. Klicka Okej för att spara ändringarna. Minska bildhastigheten under Filalternativ.

 6. När du är klar klickar du på Konvertera och spara filen i önskad mapp. Klicka på Konvertera och spara fil.


  Proffstips: Konvertera videon till .flv eller .mp4, de har båda små filstorlekar. Granska avsnittet Andra länkar eftersom varje format har sina egna kodaralternativ.

  Länk till hjälpmanual: http://help.nchsoftware.com/help/en/prism/win/help.pdf
Gillar du vad du ser?

Ladda ner Prism här:

Ladda ner nu

Ladda bara ner och installera Prism Video Converter Software för att börja.

Ladda ner Prism