Skapa en strömmande ljudserver med Broadwave

Om du har begränsad kunskap om strömmande ljud över webben kan det verka lite skrämmande att sända live och förinspelat ljud. Detta förklarar hur du skapar din egen server med bara lite kunskap med hjälp av en gratis programvara.

Ladda ner BroadWave Streaming Audio Software

Ladda ner nu

  1. Börja med att Ladda ner BroadWave Streaming Audio Server och installera.
  2. Klicka på installationsfilen exe för att starta installationsprocessen.
  3. När du har installerat programmet öppnar du det och klickar på knappen Inställningar från huvudgränssnittsverktygsfältet. Här kan du ställa in dina live-ingångar (mikrofoner, samtalsinspelare) och dina förinspelade ljudfiler.
  4. Du måste också konfigurera din anslutning till omvärlden så att potentiella lyssnare kan komma åt ljudet som spelas upp från servern. Det är här det kan bli lite knepigt. Om du ansluter till internet via en Internet-leverantör har du troligtvis en dynamisk IP-adress (även känd som Dynamic Host Configuration Protocol eller DHCP, tilldelad från din tjänsteleverantör) så du måste gå igenom den tillhandahållna routningsinformationen. Om du är lite försiktig med det här steget så fråga bara en vän som är bra med datorer och modem.
  5. När du har räknat ut routingen kan du klicka på Knappen Anslut från huvudgränssnittet och en webbsida öppnas i din webbläsare med de länkar du behöver publicera på din webbplats för att dina lyssnare ska klicka på. Broadwave tillhandahåller länkar för dina bredbandslyssnare och fjärranslutningar.
  6. Om du inte är säker på ljudkomprimering kan du låta Broadwave hantera alla finare detaljer åt dig.
  7. Nu är du redo att starta dina live- eller inspelade sändningar.
Gillar du vad du ser?

Ladda ner BroadWave här:

Ladda ner nu

Ladda ner och installera BroadWave för att börja