Så här skapar du en HDR-bild med PhotoPad

Har du någonsin stött på ett vackert landskap och haft den omedelbara lusten att ta ut din kamera och ta ett foto? Ofta kommer du att märka att fotot misslyckas med att fånga den ursprungliga skönheten i ögonblicket, särskilt när det är en högkontrastscen. Med PhotoPad och dess sofistikerade HDR-bearbetningsverktyg lär du dig att skapa en HDR-bild med bara ett par klick.

HDR Photography eller High Dynamic Range fotografering är tekniken för att slå samman flera bilder med olika exponeringar för att skapa en enda bild med övergripande korrekt exponering. PhotoPad HDR-sammanslagning gör att du enkelt kan skapa en HDR-bild med så mycket dynamiskt omfång och detaljer som annars inte skulle uppnås med ett normalt foto.

Ladda ner PhotoPad Photo Editor

Ladda ner nu

  1. Ta olika exponeringsbilder

  Se till att du har minst tre bilder med olika exponeringar. T helst den första bilden ett exponeringsskott i mitten av intervallet, den andra med höjdpunkterna med högre exponering och den tredje bilden är ett lägre exponeringsskott som fångar skuggorna.

  Tips! För ännu bättre resultat, ta ytterligare foton som representerar olika exponeringar mellan de två ytterligheterna.

  Bild som visar hur man tar olika exponeringsbilder

  2. Ladda ner PhotoPad Photo Editor

  Ladda ner och installera PhotoPad Foto Editor. Följ installationsanvisningarna och starta sedan programmet på datorn för att börja redigera.

  Bild som visar hur du laddar ner PhotoPad Photo Editor

  3. Skapa en HDR-bild

  Navigera till Verktyg i huvudverktygsfältet och klicka på HDR ikon. Markera de mörka, medelstora och ljusa exponeringsbilderna i dialogrutan genom att hålla ned Ctrl-tangenten och klicka på Öppna.

  Bild som visar hur du skapar en HDR-bild

  PhotoPad justerar och kombinerar nu automatiskt dina olika bilder till en HDR-bild. Om du inte vill ta flera bilder kan du också skapa en HDR-bild från en enda RAW-bild med neutral blixt och skapa olika exponeringsbilder digitalt med PhotoPad.

  Bild som visar den slutliga HDR-bilden
Gillar du vad du ser?

Ladda ner PhotoPad här:

Ladda ner nu

Ladda ner och installera PhotoPad Photo Editor för att börja skapa HDR-bilder.

Ladda ner PhotoPad