Så här beskär du en video

En guide för att visa hur du beskär en video med VideoPad

VideoPad är en fullt utrustad videoredigerare som låter dig enkelt beskära dina videor på några minuter. Beskärningseffekten kan användas för att ta bort en kantlinje från ett bildklipp, oönskade kanter eller svarta staplar från en video som sparats i ett felaktigt bildförhållande.

Ladda ner, installera och starta VideoPad Video Editor på datorn.

Ladda ner VideoPad Video Editor

Ladda ner nu

  1. Klicka Öppna i verktygsfältet Startfliken för att lägga till en video. Du kan också klicka på CTRL +O eller dra och släppa en fil eller mapp till lagerplatsen Arkiv. Klicka på Öppna om du vill lägga till en video.

  2. Dra och släpp videon från videofilsfacket till sekvensens tidslinje. Dra och släpp video för att sekvensera tidslinjen

  3. Markera videon i mappen för videofiler och klicka sedan på Videoeffekter knappen under Start i verktygsfältet. Välj Beskär från listan över effekter. Beskärningseffekten kan också tillämpas på ett klipp på tidslinjen genom att klicka på FX längst ned till vänster i klippet. Då öppnas dialogrutan effekter. Klicka på Add och välj Beskär. Välj Beskära från alternativet Videoeffekter

  4. Klicka och dra skärwidgetens fyrkant för att justera beskärningen. Du kan också använda skjutreglagen i effektdialogrutan eller ange beskärningsprocenten. Om du vill flytta beskärningen klickar du i mitten av markeringen tills markören blir en fyrsidig pil och drar till önskad position.


    Beskärningswidgeten är en prickad linje med små rutor längs kantlinjen. De beskurna delarna av klippet lämnas tomma. Det här är de områden som visas som rutiga grå och vita i miniatyrbilderna. Dra och släpp beskärningswidgeten.

  5. Du kan också beskära klippet till ett givet bildförhållande genom att välja förhållandet från Bildförhållande rullgardinsmeny. Med ett anpassat bildförhållande kan du redigera beskärningsregionen fritt. Det ursprungliga bildförhållandet bevarar bredd:höjdförhållande för den ursprungliga indatabilden. Välj bildförhållande.

  6. När du är klar klickar du på Spara projekt på fliken Start för att spara videopad-projektet. Om du vill exportera videon väljer du Videofil från Exportera video knappen rullgardinsmenyn. Spara filen i önskat format genom att följa anvisningarna i guiden.

    Om du exporterar den nya filen till samma mapp som originalfilen i samma format skriver den över originalfilen. Använd ett annat filnamn om du vill ha både originalfilen och den redigerade filen. Spara projekt.

Gillar du vad du ser?

Ladda ner VideoPad här:

Ladda ner nu

Ladda bara ner och installera VideoPad Video Editor för att börja.

Ladda ner VideoPad