Så här redigerar du foton

En guide för att visa hur du redigerar dina bilder och digitala foton i PhotoPad

Ladda ner PhotoPad Photo Editor

Ladda ner nu

 1. Börja med att ladda ner och installera Pixillion Image Converter. När programvaran har installerats lägger du till de bildfiler som du vill konvertera. Klicka på Lägg till filer i verktygsfältet och bläddra till dina filer eller dra och släpp dem från en mapp på datorn direkt till bildlistan i Pixillion.
 2. Lägg till en fil genom att klicka på Öppna på startskärmen eller i verktygsfältet Start. Du kan också klicka på CTRL +O eller dra och släppa en fil eller mappa i programmet.

  Välj Gruppredigering om du vill redigera flera foton samtidigt. Öppna dina filer

 3. Beskär ditt foto för att få mer fokus på ämnet. Beskärningsverktyget finns på både fliken Start och fliken Redigera. När du har klickat på Beskär (beskär) i verktygsfältet Starta visum i Panelen Effekter och lager på höger sida av fönstret. Viskar över ditt foto. Hovra över kantlinjen för standardmarkeringen av beskärningen. När musen blir en dubbelsidig pil klickar du och dra för att justera beskärningsstorleken. Du kan flytta beskärningen genom att placera musen i mitten av grödan och sedan klicka och dra till önskad plats.

  Välj i en lista över vanliga proportioner på listrutan i verktygen Beskär. Välj alternativknappen bredvid Stående eller Liggande om du vill ändra orienteringen. Om du behöver beskära till en viss storlek välja du dina enheter och anger sedan bredd och höjd. Välj (välj) Behåll bildförhållande kryssrutan för att behålla proportioner. När detta är markerat uppdateras bredden automatiskt när du redigerar höjden och vice versa.
  Öppna beskärningsverktyget från startfliken eller redigeringsfliken.

 4. Om du vill ändra storlek på bilden till en viss utdatastorlek använder du ändra storlek som finländare i verktygsfältet för hemmet.

  Vi rekommenderar att du väljer Behåll bildförhållande för att undvika att förvränga bilden. När Behåll bildförhållandet är markerat behåller bilden sina ursprungliga proportioner. När den är avmarkerad kan bilden varapa beroende på dimensioner du anger. Använd listrutan Enheter för att göra göra justeringar i pixlar, tum, millimeter eller procenttal. När du gör justeringar i millimeter eller tum har du också möjlighet att justera upplösningen.

  Använd SuperUpplösning för att skala upp dina foton för att upprätthålla högsta kvalitet med vår AI-maskininlärningsalgoritm. Välj (välj) Superupplösning i rullistan Uppskalningsmetod och klicka på Använd.

  Den rekommenderade fotoupplösningen är 300 pixlar/in. För webben är 72 pixlar/i standarden. Skala om bilden med verktyget Ändra storlek.

 5. Ibland blir foton antingen för ljusa eller för mörka. Fliken Färg har flera verktyg som hjälper dig att perfekt justera ditt foto. Ljusstyrka, kontrast och exponering finländare till vänster i verktygsfältet och är ett bra ställe att börja när du redigerar bilden. Använd skjutreglaget för att göra dina justeringar. klicka på Nollställ (nollställ) för att återgå till originalbilden.

  Använd skjutreglaget Ljusstyrka för att ljusa upp eller mörka bilden.

  • Negativa värden gör bilden mörkare.
  • Positiva värden kommer att lysa upp bilden.

  Använd skjutreglaget Kontrast för att öka eller minska kontrasten i en bild.

  • Negativa värden kommer att gråa ut fotografiet.
  • Positiva värden kommer att accentuera skillnaden mellan skuggor och ljusområden.

  Använd skjutreglaget Exponering för att korrigera över- eller underexponering.

  • Negativa värden simulerar en minskad varaktighet för ljus till filmexponering. Detta gör bilden mörkare.
  • Positiva värden simulerar en ökad varaktighet för ljus till filmexponering. Detta gör bilden ljusare.
  Justera ljusstyrka, kontrast och exponering.

 6. Det är är mättnad finns på fliken Färg. Öka mättnaden av fotot för att göra färgerna mer intensiva och minska mättnaden för att tona ner färgerna. Flytta skjutreglaget åt höger för att öka mättnaden och flytta det åt vänster för att minska mättnaden. Du kan alltid klicka på Nollställ (nollställ) för att återgå till den ursprungliga bilden. Använd förhindra förhindra övermättnad för att förhindra mättnadsartefakter. Justera mättnaden så att färgerna blir mer eller mindre intensiva.

 7. Kombinera tre exponeringar i en HDR-bild för att få den perfekta exponeringen i dina höjdpunkter, mellantoner och skuggor. PhotoPads algoritm kombinerar dina bilder till den bästa versionen med minimal ansträngning från gräv. Se HDR till vänster på fliken Verktyg. Använd HDR för att kombinera flera exponeringar för att perfekt ditt foto.

 8. Byt ut bakgrunden på ditt foto för att förenkla bilden, lägg till en vackrare himmel eller lägg till en kreativ känsla. lya Bakgrund (bakgrund) finns på fliken Verktyg. Välja Genomskinlig bakgrund, Bakgrund med enfärgad eller Bildbakgrund på alternativknapparna genom att klicka bredvid önskat alternativ. Använd bakgrundsverktyget för att ändra bakgrunden.

 9. Byt ut bakgrunden på ditt foto för att förenkla bilden, lägg till en vackrare himmel eller lägg till en kreativ känsla. lya Bakgrund (bakgrund) finns på fliken Verktyg. Välja Genomskinlig bakgrund, Bakgrund med enfärgad eller Bildbakgrund på alternativknapparna genom att klicka bredvid önskat alternativ. Använd bakgrundsverktyget för att ändra bakgrunden.

 10. Det är enkelt att lägga till text i dina foton. Vårt textverktyg innehåller många teckensnitt och anpassningsalternativ. Klicka på knappen Text på fliken Verktyg så visum textalternativen på panelen Effekter och lager till höger. Textrutan visum på fotot. Använd tangentbordet för att skriva direkt i textrutan. Flytta textrutan genom att flytta musen utanför textrutan. När det blir en fyrsidig pil klickar du och drar till den nya platsen.

  Ändra storlek på textrutan genom att hovra över textrutans kantlinje. När musen blir en dubbelpil klickar du och dra för att ändra storlek. Rotera texten genom att klicka och dra den böjda pilen högst upp i textrutan eller önskad skriva rotationsgrad i rotationsfältet i textalternativlagret. Du kan ändra teckensnittsstil, färg, storlek, justering, lägga till texteffekter eller justera opaciteten i textalternativlagret.

  Lägg till ytterligare textlagergenom att klicka på knappen Text på fliken Verktyg eller fliken Start. Lägg till text och text i dina foton med textverktyget.

 11. Utforska alla flikar för att hitta ytterligare effekter, filter och verktyg. Bildöverlägg, vinjett, oskärpa, Touch Up och Gråskala är bara några av de kreativa verktyg som finns tillgängliga. Experimentera med effekter, filter och verktyg som Bildöverlägg, Vinjett, Oskärpa, Touch Up och Gråskala.

 12. När du är klar med redigeringen av fotot måste du klicka på Spara (spara) på fliken Start för att spara ändringarna. Detta skriver över din ursprungliga bild. Om du vill behålla originalfilen klickar du på pilen bredvid knappen Spara och välja ett av alternativen Spara som. Spara fotot som ett PhotoPad-projekt om du vill fortsätta redigera senare. Detta ger dig möjlighet att göra fler ändringar på panelen Effekter och lager. Spara i jpg eller png för att dela filen med andra eller för att skriva ut bilden. Använd knappen Spara för att spara dina filer som ett PhotoPad-projekt eller som ett annat format.
Gillar du vad du ser?

Ladda ner PhotoPad här:

Ladda ner nu

Ladda ner och installera PhotoPad Photo Editor för att börja.

Ladda ner PhotoPad