Hur man gör ett fotokollage med PhotoPad

Vi känner alla till formspråket - en bild är värd tusen ord. Vad är ett fotokollage värt då?

Oavsett om du vill visa upp din senaste semester eller förklara hur du använder en produkt, kan ett fotokollage berätta en historia som är unikt din på ett sätt som fristående bilder inte kan. Men framgångsrik fotokollagetillverkning är en konstform och att ha rätt collagetillverkare kan göra en betydande skillnad för din slutprodukt om du vill att den ska sticka ut i vardagsrummet eller Facebook och Instagram.

Den här artikeln visar dig hur du gör ett fotokollage med enkla collagemallar och guidade instruktioner på PhotoPad, den enklaste och snabbaste collagetillverkaren, i bara ett par steg.

Ladda ner PhotoPad Photo Editor

Ladda ner nu


  1. Ladda ner PhotoPad Photo Editor

  Ladda ner och installera PhotoPad Foto Editor. Följ installationsanvisningarna, starta programmet och välj Collage alternativet på det första fönstret för att börja skapa.

  Bild som visar hur du väljer collageredigerare i PhotoPad Photo Editor

  2. Lägg till foton i Collage

  Klicka på Lägga till bilder i collageredigerarens fönster och välj de bilder som ska importeras till programmet. Du kan också dra och släppa foton direkt i collageguiden.

  Bild som visar hur man lägger till foton i collage

  3. Justera collagedukens storlek

  Under Sidstorlek och orientering justera arbetsytans storlek för att bestämma storleken på collaget. Till exempel är 5 x 7 tum idealisk för ett vykort eller 8 x 10 tum är idealiskt för en vanlig fotoram.

  Bild som visar hur man justerar collage canvas storlek

  4. Lägg till bakgrund till collage

  Under Bakgrundsalternativ väljer du en bakgrund för collaget. Bakgrunderna inkluderar en rad mönster, mönster, enade färger eller en anpassad bild.

  Bild som visar hur man lägger till en bakgrund i ett collage

  5. Välj collagelayout

  Under Layoutalternativ väljer du önskat layoutformat eller rutnät i det tillgängliga layoutintervallet. Om du vill ordna om fotona i layouten klickar du på bilden och drar den till den plats där du vill ha den, vilket gör att bilden byter plats. Du kan också klicka på Slumpmässig layout för att automatiskt ordna om bilderna slumpmässigt.

  Välj layoutalternativet Fri form för fullständig kontroll över storleken och placeringen av dina foton.

  Om du vill justera layoutinställningarna ytterligare, t.ex. avstånd, utfyllnad och vinklar, använder du de olika skjutreglagen som finns för att justera collaget i enlighet därmed.

  Bild som visar hur du väljer en bildkollagelayout

  6. Ersätt bilden med en annan bild eller text

  Om du vill ersätta ett av fotona med ett annat markerar du bilden, högerklickar och väljer Ersätt med bild för att ersätta fotot.

  Om du vill ersätta ett av fotona med ett textblock i stället markerar du bilden, högerklickar och väljer Ersätt med text för att ersätta fotot med text. Under Textalternativ anger du texten och uppdaterar teckensnittsinställningarna.

  Bild som visar hur du ersätter bilden med text eller bild

  7. Gör ett fotokollage

  När du är klar med att göra ditt collage klickar du på skapar för att föra in collaget i PhotoPad-programmet där du kan redigera collaget ytterligare, lägga till textfält eller använda eventuella effekter eller filter efter önskemål.

  Bild som visar hur man gör ett fotokollage

  8. Exportera eller skriva ut fotokollage

  Klicka på Spara i huvudverktygsfältet och spara ditt nya fotokollage för att dela med familj och vänner eller ladda upp det direkt till sociala medier. Om du vill skriva ut fotokollaget klickar du på Skriva ut i huvudverktygsfältet.

  Bild som visar hur man skriver ut fotokollage

  Och där har du det, du har framgångsrikt lärt dig hur man gör ett fotokollage i bara ett par enkla steg. Ladda ner PhotoPad fotoredigerare gratis för att börja skapa fotokollage idag! Glad Collaging!Gillar du vad du ser?

Ladda ner PhotoPad här:

Ladda ner nu

Ladda ner och installera PhotoPad Photo Editor för att börja göra fotokollage.

Ladda ner PhotoPad