Så här spelar du in ljud på Mac

En guide som visar hur du spelar in din röst eller en ljudfil på Mac

WavePad är en lättanvänd ljudredigerare som du kan använda för att spela in din röst, musik eller vilken ljudfil som helst. WavePad är det perfekta programmet om du vill göra musik, dela dina idéer, ge onlineföreläsningar och guider, blogga, skapa en podcast eller bara vill ha kul med att spela in din röst.

 • WavePad Sound Editor
 • En Mac-dator (fungerar på Mac OS X 10.5 och senare)
 • En mikrofon eller ett headset

Ladda ner, installera och starta WavePad Sound Editor på datorn.


Tips: Att använda en ljudbåslåda hjälper till med kvaliteten på din inspelning om du inte har ett professionellt inspelningsrum.

Ladda ner WavePad Sound Editor

Ladda ner nu

 1. Klicka Ny i verktygsfältet Startflik för att skapa ett nytt tomt projekt. Ett nytt tomt fönster öppnas på skärmen. Skapa ett nytt tomt projekt med knappen Nytt.

 2. Om du har flera mikrofoner klickar du på inställningar i verktygsfältet hem. Klicka på inspelning flik. Välj mikrofonen på den nedrullningsbara menyn Enheter och klicka på OK för att spara ditt val. Öppna Inställningar och välj mikrofon

 3. Klicka på Spela in på uppspelningskontrollerna för att starta inspelningen. Tala i mikrofonen för att spela in rösten. Börja spela in.

 4. Klicka på Stanna när du är klar. Klicka på Stoppa när du är klar.

 5. Klicka Spela för att lyssna på din inspelning. Titta på volymnivåavläsningen i vågformen för att se till att dina nivåer är i rätt intervall. Du vill inte att volymnivån ska vara för hög eller för låg.

  Tips: Använd normalisera på fliken Nivåer för att justera volymen på inspelningen. Normalisera ljudnivåerna för att se till att volymen är i rätt intervall.

 6. När du är klar måste du klicka på Spara på fliken Start för att spara inspelningen. Spara inspelningen.

Gillar du vad du ser?

Ladda ner WavePad här:

Ladda ner nu

Ladda bara ner och installera WavePad Sound Editor för att börja.

Ladda ner WavePad