Så här tar du bort bakgrundsljud från ljud med WavePad

Vi har alla varit där. Du har precis spelat in det perfekta ljudspåret och du kan inte vänta på att få lyssna på det igen. Tyvärr märker du att det finns oönskat bakgrundsbrus i ljudinspelningen som förstör den totala ljudkvaliteten och gör det svårt för dig att njuta av det. Innan du bestämmer dig för om du behöver ta bort filen och spela in ljudklippet på nytt finns det en lösning som hjälper dig att ta bort bakgrundsljud, prata, brummande och återställa den rena upplevelsen som spåret förtjänar.

Den här artikeln visar hur du tar bort bakgrundsljud från ljud med WavePad Audio Editor, den bästa programvaran för borttagning av ljudbrus som finns tillgänglig.


Ladda ner WavePad Sound Editor

Ladda ner nu

  1. Ladda ner WavePad Audio Editor

  Ladda ner och installera WavePad-ljudredigerare. Följ installationsanvisningarna och starta sedan programmet på datorn för att börja redigera. Bild som visar hur du laddar ner WavePad Audio Editor


  2. Öppna ljudfil

  Klicka Öppna i huvudverktygsfältet för att importera ljudfilerna med bakgrundsljudet som du vill ta bort. Markera dina filer och klicka på Öppna. Bild som visar hur du öppnar ljudfil


  3. Ta bort bakgrundsljud från ljud

  Navigera till rensningsverktyget under verktygsfältet Effekter. Från rensning rullgardinsmeny, välj Bullerreducering och sedan Automatisk spektral subtraktion.

  Du kan justera procentandelen manuellt eller välja en förinställning på den nedrullningsbara menyn som bäst passar det ljud du arbetar med, oavsett om du vill använda effekten på sången eller tillämpa effekten på musik.

  När du har valt önskad förinställt klickar du på Minska bruset och lyssna på ditt ljud igen. Bild som visar hur du tar bort bakgrundsljud med hjälp av ljudspektraral subtraktion


  4. Valfritt: Ta bort mer oönskat brus

  Om det fortfarande finns oönskat bakgrundsljudljud från ljudfilen som du vill ta bort ytterligare klickar du på knappen Rensa igen, väljer Brusreducering och klickar på Multibandsljud gating. Från det här fönstret kan du justera skjutreglaget efter eget tycke eller använda det förinställt alternativet som är tillgängligt för dig.

  Du kan justera brusportens nivå manuellt eller välja en förinställning på rullgardinsmenyn som bäst passar det ljud du arbetar med.

  När du har justerat inställningarna för brusreducering klickar du på Minska bruset och lyssna på ditt ljud igen. Bild som visar hur du minskar bakgrundsljudet med Multiband Noise Gating

  Och där har du det, att ta bort bakgrundsljud har aldrig varit enklare och du har framgångsrikt lärt dig hur man tar bort bakgrundsljud från ljud. När du har tillämpat dessa verktyg bör du höra en märkbar förbättring av dina ljudinspelningar. Glad redigering!
Gillar du vad du ser?

Ladda ner WavePad här:

Ladda ner nu

Ladda ner och installera WavePad Sound Editor för att börja ta bort bakgrundsljud från ljud- och musikfiler.

Ladda ner WavePad