Transkribera ljud gratis med Express Scribe

Om du är maskinskrivare och erbjuder en transkriptionstjänst för medicinsk eller juridisk diktering, en sekreterare eller behöver transkribera en inspelad intervju, berättar vi hur du gör det med den kostnadsfria Express Scribe Transcription Player.

 • Express Scribe
 • En Mac eller PC (plattformar som stöds inkluderar Windows 95-Vista, Linux GTK Native, Mac OS X 10.1+)
 • Headset (rekommenderas) eller högtalare
 • Program för ordbehandling eller textfilprogram
 • Ett ljudkort
 • Fotpedal (frivilligt)
Express Scribe Transkription Programvara

Ladda ner nu

 1. Börja med att ladda ner Express Scribe och installera.
 2. Klicka på installationsfilen exe för att starta installationsprocessen.
 3. När programmet har installerats hittar du en exempeldikteringsfil som redan har lästs in. Detta ger dig möjlighet att leka med kontrollerna och alternativen för att ställa in programmet så att det passar dina behov.
 4. Från huvudgränssnittet klicka på knappen Inställningar.
 5. Express Scribe låter dig ändra eller ställa in en hel del parametrar, inklusive spola tillbaka och snabbspola framåt hastigheter, system breda snabbtangenter (för att styra programmet utan att använda en mus), ställa in en fotpedalkontroll (om du har en), Automatisk inläsning av filer från en LAN-mapp eller FTP-server, val av filtyper för att tillåta (över 20 stöds) och ställa in en taligenkänningsmotor.
 6. När du har konfigurerat alternativen kan du nu läsa in din första ljudfil. Beroende på var du tar emot den från kan du antingen klicka på Ladda (den öppnar en dialogruta som låter dig bläddra efter filen på datorn), Ladda nu (om du har konfigurerat en LAN- eller FTP-anslutning) eller Dock (om du måste digital- eller kassettdikteringsbandspelare med dig).
 7. Markera ljudfilen i huvudgränssnittsfönstret och klicka på knappen Spela upp för att starta. Om det behövs saktar du ner eller påskyndar ljuduppspelningen med hastighetskontrollen längst ner till höger. Ovanför den här kontrollen kan du också justera uppspelningsvolymen.
 8. Om du föredrar att Express Scribe flyter över ditt ordbehandlingsprogram kan du välja Scribe Mini från huvudgränssnittsverktygsfältet. Som namnet antyder ger det här alternativet en miniatyrversion av programmet.
 9. När du är klar med att transkribera dina ljudfiler kan du antingen markera dem som "Klar" (ta bort filen från din lista) eller "Skicka" (returnera och skicka e-post till den ursprungliga avsändaren tillsammans med din textbilaga och ta bort ljudfilen från din lista.
Gillar du vad du ser?

Ladda ner Express Scribe här:

Ladda ner nu

Ladda ner och installera Express Scribe Transcription Software för att börja transkribera ljudfiler.

 Express Scribe Transkriptionsprogram