Så här använder du en Grön skärm (Green Screen)

Så här använder du effekten Grön Skärm korrekt i VideoPad

Att använda en grön skärm är ett roligt och enkelt sätt att lägga till en annan bakgrund bakom ditt objekt i en video eller film. Enkelt uttryckt behöver du bara filma mot en solid färgbakgrund och sedan använda en videoredigerare med en chroma-keyfunktion för att ersätta den färgade bakgrunden med en bild eller video. Att veta hur man använder en grön skärm är ett bra sätt att få dina videoprojekt att se mer professionella ut. Med hjälp av en grön skärm kan du transportera dina skådespelare till nya platser och uppnå det omöjliga. Med enkel videoredigeringsprogram som VideoPad Videoredigeringsprogramkan du snabbt lära dig hur du använder grön skärm och chroma-keyeffekten i dina videor.

Ladda ner VideoPad Green Screen och Chroma Key Software

Ladda ner nu

 1. Konfigurera din gröna skärm
 2. När du ställer in din gröna skärm finns det några viktiga saker att tänka på. Om du använder tyg vill du att det ska monteras på en plats där det kommer att förbli stilla, så att bakgrunden inte rör sig när du filmar. Storleken på din gröna skärm bör vara tillräckligt stor för att motivet ska ha utrymme runt dem när det är i bildrutan. Slutligen vill du att din gröna skärm ska vara väl upplyst, vilket vi kommer att ta itu med i nästa steg.

  Ställa in en grön skärm

 3. Lys upp din bakgrund
 4. Du vill ha din greenscreen på en plats med tillräcklig belysning för dina motiv, och där skuggor inte kommer att kastas på din bakgrund av dem eller något runt dem. Skuggor på din gröna skärm gör flera nyanser av bakgrundsfärgen och det blir svårare för den gröna skärmeffekten att fungera korrekt. Om du använder naturligt ljus måste ditt objekt stå längre bort från bakgrunden för att förhindra detta. Om du använder artificiella lampor behöver du bara tända din bakgrund och ditt objekt separat för att eliminera deras skugga.

  Belysning av en grön skärmbakgrund

 5. Spela in din gröna skärmvideo
 6. Filma din video mot din gröna skärmbakgrund som du normalt skulle göra. Tänk på att du vill att den gröna skärmen ska fylla hela ramen för att helt ersätta din bakgrund. Ju mer konsekvent du kan göra alla olika variabler, desto bättre kommer din chroma-keyeffekt att fungera. Det betyder att din kamera på ett stativ, din bakgrund är ordentligt upplyst, ditt motiv bär djärva färger och stannar i ram etc.

  Spela in en grön skärmvideo

 7. Ladda ner VideoPad Green Screen och Chroma Key Software
 8. Ladda ner och installera VideoPad Grön Skärm & Chroma Key programvara och starta programmet på din dator.


 9. Importera dina gröna skärmvideor
 10. Klicka på Lägg till filer högst upp i programmet, eller dra och släpp dina inspelade videor direkt i VideoPad för att börja redigera dem. De importerade klippen visas på mediefacket i programmets övre vänstra hörn. Du kan dubbelklicka på en video för att förhandsgranska den i förhandsgranskningsfönstret innan du redigerar den. Videor kommer att ha en grön bock bredvid dem för att indikera att de finns i din tidslinje.

  Importera gröna skärmvideor till VideoPad skärmdump

 11. Använda grön skärmeffekten
 12. När klippet är markerat i mediefacket klickar du på Effekter högst upp i programmet och välj Videoeffekter för att visa den nedrullningsbara menyn för videoeffekter. Välj grön skärm effektalternativet under blandnings- och Färgkorrigeringseffekter. Detta lägger till den gröna skärmeffekten som ett lager i effektfönstret.

  Använda grönskärmseffekten i VideoPad-skärmbilden

 13. Välj bakgrundsfärg för att ta bort den
 14. Klicka på färgruta i effektlagret grön skärm för att starta redigera färger fönster. Använd sedan dropparverktyget för att ta den mest framträdande färgen i din bakgrund. Om du upptäcker att det fortfarande finns bakgrund kvar på grund av skuggor kan du lägga till ett annat grönt skärmeffektlager och följa dessa steg igen för att ta bort den färgen också.

  Ta bort grön skärmbakgrund i VideoPad skärmdump

 15. Justera färgtröskeln
 16. Inom den gröna skärmeffekten finns det flera alternativ för att justera inställningarna för chromakey. Tröskeln är vad som avgör hur strikt programmet kommer att vara om att ta bort färger. Ju lägre tröskelvärde, desto färre färger liknar bakgrundsfärgen tas den bort. Att öka din tröskel tillåter fler färger i och hjälper till att ta bort nästan all din bakgrund. den Ludd alternativet hjälper till att jämna ut de områden där dina bakgrundsfärger blandas med ditt ämne. Vänd fjädring upp för att ta bort bakgrunden som ofta finns kvar i din skådespelares hår.

  Justera färgtröskeln för grön skärm i VideoPad-skärmbilden

 17. Ersätt din bakgrund
 18. Nu när du har använt green screen-verktyget för att ta bort din bakgrund är du redo att lägga till en ny bakgrund. Importera bakgrundsvideoklippet eller bilden till VideoPad och dra den sedan nedåt till tidslinjen först. När bakgrundsklippet är på redigeringstidslinjen kan du dra din gröna skärmvideo till spåret direkt ovanför det. Du bör nu kunna se din gröna skärmvideo med bakgrunden borttagen ovanpå bakgrunden du just har lagt till.

  Ersätta grön skärmbakgrund i VideoPad skärmdump

 19. Spara och dela din gröna skärmvideo
 20. För att exportera dig ny video, klicka bara på export högst upp i programmet och välj ett av de många exportalternativen. Du kan spara projektet som en videofil på datorn, ladda upp det till önskat molnlagringsutrymme eller dela det direkt till YouTube inifrån programmet.

  Spara videor i VideoPad skärmdump

Tips & tricks för grön skärm
Gillar du vad du ser?

Ladda ner VideoPad här:

Ladda ner nu

Ladda ner och installera VideoPad Green Screen Software för att börja.

Ladda ner VideoPad