Så här tar du en skärmdump på en Mac eller PC med PhotoPad

En guide för att visa hur du tar en skärmdump på Mac eller PC med PhotoPad

PhotoPad är utformad för att vara enkel att installera och intuitiv. Du kommer enkelt att kunna ta en skärmdump av din skärm.

Ladda ner och installera PhotoPad Photo Editor och öppna den på din dator.


Ladda ner PhotoPad Photo Editor

Ladda ner nu

 1. Klicka Skärmdump på startskärmen eller i verktygsfältet Start. Klicka på Skärmdump.

 2. Hela skrivbordet kommer att fångas om du använder skärmdumpalternativet på startskärmen eller väljer Hela skrivbordet från knappen Skärmbild. Välj Hela skrivbordet på skärmbildsknappen.

 3. Om du vill ta en skärmdump av en visst del väljer du Anpassad markering från den nedrullningsbara menyn Skärmbildsknapp i verktygsfältet Start. Välj Anpassad markering på den nedrullningsbara menyn Skärmbild.

 4. Ett markeringsverktyg visas över skärmen. Klicka och dra för att markera en del av skärmen som ska fångas. Släpp musknappen eller styrplattan för att ta skärmdumpen.

  Vårt urvalsverktyg är mycket exakt. Markeringscirkeln är en förstorad vy över pixlarna direkt under den. Detta är användbart för att se till att du får exakt den information du vill ha i din skärmdump. Klicka och dra för att markera en del av skärmen som ska fångas.

 5. När du är klar måste du klicka på Spara på fliken Start för att spara ändringarna.

  Du har möjlighet att redigera din skärmdump innan du sparar den. Vi tillhandahåller en detaljerad guide som kommer att gå igenom hur du redigerar ditt foto eller skärmdump.

  Du kan hitta den guiden här: https://www.nchsoftware.com/howto/sv/how_to_edit_photos.html Klicka på Spara om du vill spara ändringarna.

Gillar du vad du ser?

Ladda ner PhotoPad här:

Ladda ner nu

Ladda bara ner och installera PhotoPad Photo Editor för att börja.

Ladda ner PhotoPad